Cikkek


Júniusi polgármesteri hírlevél

 

Kedves Böhönyei Lakosok!

 

A nyár beköszöntével, az óvodai, iskolai ballagásokkal már 2022 második félévéhez érkeztünk.

Szeretném megköszönni nevelőink, pedagógusaink, a nevelő-oktató munkát segítők áldozatos munkáját.

Reméljük, az új játszóterünk is hozzájárul a kisebbek nyári örömeihez.

Önkormányzatunk sikeresen pályázott iskolai kirándulás támogatására a „Szülőföldem, Somogyország” megyei felhíváson, így egy osztály kirándulását támogatni tudjuk.

 

A Községi Könyvtár és Művelődési Ház Barna Istvánné könyvtárossal és egy helyi szakember, Koszorús Veronika művelődésszervezővel várja a nyár folyamán a gyermekeket, felnőtteket egyaránt.

 

Filmvetítésekkel egybekötött filmklub, Molnár Ferenc jóvoltából retro-mozi is alkalmat ad a visszaemlékezésre. Köszönet és elismerés érte, hogy Böhönye életét 30 éve folyamatosan megörökíti.

 

Ennek ellenére az idei évben többek által és általam kitüntetésre javasolt személyek, köztük ő sem kapta meg a testület bizalmát, emellett Kovács József /Bóbor/, dr. Savanyó József, Horváth Ferenc, Borbély Lászlóné szintén nem kapott támogatást, nem kaphat elismerést.

 

Sajnálom, hogy az évtizedekig végzett közéleti, egyesületi, kiváló szakmai munka elismerésre nem találták méltónak a fent nevezetteket.

 

A tavalyi évre vonatkozóan a testület által visszavonásra kerültek az elismerő címek: Klauz István /posztumusz/; Bencze Andor, Bíró Attila méltatlanság, ill. jogellenes indoklás okán, ez Nyers László kitüntetettre nem terjedt ki.

 

Júniusban a szolgálati lakás építése elkezdődött, mellette a rehabilitációs foglalkoztató kialakítása is a befejezéséhez közeledik, így 20 ember új munkahelye az Ady utcai megújult ebédlő épülete lesz, amelyet a Tenkes Kft. finanszíroz.

 

Azautómosó ünnepélyes átadására2022. június 25-én, szombaton,10 órakor kerül sor, nyitási akcióval várják a tisztelt ügyfeleket e napon.

 

Idén nem marad el az „Illés-napi búcsú és falunap”, melyre szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Böhönye, 2022.06.23.

 

dr. Savanyó Józsefné                                                                      Zsoldos Márta Piroska

   alpolgármester                                                                                          polgármester

 

 

 

 


 

 


 

 


 

 

 


 

Subcategories

Pályázatkereső

 

www.pafi.hu

Közadatkereső

Joomla template by ByJoomla.com