Hírek

Falunap 2022

Illés-napi búcsú és falunap 2022.

Júniusi polgármesteri hírlevél


Júniusi polgármesteri hírlevél

 

Kedves Böhönyei Lakosok!

 

A nyár beköszöntével, az óvodai, iskolai ballagásokkal már 2022 második félévéhez érkeztünk.

Szeretném megköszönni nevelőink, pedagógusaink, a nevelő-oktató munkát segítők áldozatos munkáját.

Reméljük, az új játszóterünk is hozzájárul a kisebbek nyári örömeihez.

Önkormányzatunk sikeresen pályázott iskolai kirándulás támogatására a „Szülőföldem, Somogyország” megyei felhíváson, így egy osztály kirándulását támogatni tudjuk.

 

A Községi Könyvtár és Művelődési Ház Barna Istvánné könyvtárossal és egy helyi szakember, Koszorús Veronika művelődésszervezővel várja a nyár folyamán a gyermekeket, felnőtteket egyaránt.

 

Filmvetítésekkel egybekötött filmklub, Molnár Ferenc jóvoltából retro-mozi is alkalmat ad a visszaemlékezésre. Köszönet és elismerés érte, hogy Böhönye életét 30 éve folyamatosan megörökíti.

 

Ennek ellenére az idei évben többek által és általam kitüntetésre javasolt személyek, köztük ő sem kapta meg a testület bizalmát, emellett Kovács József /Bóbor/, dr. Savanyó József, Horváth Ferenc, Borbély Lászlóné szintén nem kapott támogatást, nem kaphat elismerést.

 

Sajnálom, hogy az évtizedekig végzett közéleti, egyesületi, kiváló szakmai munka elismerésre nem találták méltónak a fent nevezetteket.

 

A tavalyi évre vonatkozóan a testület által visszavonásra kerültek az elismerő címek: Klauz István /posztumusz/; Bencze Andor, Bíró Attila méltatlanság, ill. jogellenes indoklás okán, ez Nyers László kitüntetettre nem terjedt ki.

 

Júniusban a szolgálati lakás építése elkezdődött, mellette a rehabilitációs foglalkoztató kialakítása is a befejezéséhez közeledik, így 20 ember új munkahelye az Ady utcai megújult ebédlő épülete lesz, amelyet a Tenkes Kft. finanszíroz.

 

Azautómosó ünnepélyes átadására2022. június 25-én, szombaton,10 órakor kerül sor, nyitási akcióval várják a tisztelt ügyfeleket e napon.

 

Idén nem marad el az „Illés-napi búcsú és falunap”, melyre szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Böhönye, 2022.06.23.

 

dr. Savanyó Józsefné                                                                      Zsoldos Márta Piroska

   alpolgármester                                                                                          polgármester

 

 

 

retro2

 

Főzőverseny

 

Urnafal avató


 

 


 

Subcategories

Pályázatkereső

 

www.pafi.hu

Közadatkereső

Joomla template by ByJoomla.com