Márciusi Polgármesteri Hírlevél

Tisztelt Böhönyei Lakosok!

Szeretném Önökkel ismét megosztani önkormányzatunk híreit, eseményeit, történéseit.

Pályázatainkról röviden:

 • Egyedi elbírálású pályázati sikerünknek köszönhetően egy új traktorbeszerzése van soron, szárzúzóval együtt, 10 millió forintértékben.

 • Elkészült a Forbáth utcai áteresz javítása, elkezdődik az árkok, átereszek tisztítása, a kátyúk „eltűntetése”.

 • A Szabadság utcai közkút felújításaés visszaállítása is megtörtént.

 • A DRV-től még a vízminőség javítását célzó víztisztítást kértünk, amit speciális mosókkal végeznek majd el.

 • A Fő utcai szolgálati lakás felújításátkezdtük el, a tető javítása a meglévő cserepünk felhasználásával oldódik meg.

 • Elkészült a „C” típusú sportpark, amelynek átadási ünnepségét május 1-én tartjuk; a testvértelepülési sporttalálkozó nyitányaként. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

 • A leendőműfüves pálya műszaki bejárása szintén megtörtént. Az kivitelező kiválasztását követően kezdődhetnek a munkálatok. A kerítésépítésére is megvan már a kivitelező, az egyesület sikeres pályázatának köszönhetően.

 • Meghosszabbítódott a kedvezményes szennyvíz-rákötési akció04.30-ig. Kérem, éljenek a lehetőséggel.

 • Önkormányzati támogatási rendszerünkben március hónapban a felsőoktatási ösztöndíjakra pályázhatnak a hallgatók

 • Márciusi támogatás még a kiskert - program, azaz a vetőmag osztása,amely idén is 5000 Ft értékben egy alap- vetőmag csomagot jelent a jogosultaknak, ezzel is ösztönözve a kiskertjük megművelését, családjuk önellátását.

 • Bölcsődei projektünk abba a fázisba jutott, hogy a kivitelezők ajánlattétele van soron. Reméljük, egyéb „akadályok” már nem gördülnek a beruházás elkezdése elé, bár köztudott, hogy a nagyobb projektek előkészítése, megvalósítása éveket vett igénybe az előzőekben is.

 

A Digi-torony alapozásamegtörtént a Szőlőhegyen; önkormányzati telken; a felállításával javulnak a vételi lehetőségek és egyúttal hosszú távú bérlője, adófizetője lesz községünknek a cég.

 

Magyar Falu” pályázatonis fog indulni önkormányzatunk. A szolgálati lakások kialakítását emelném ki, amely az Ady utcai volt óvoda-ebédlő blokk teljes rekonstrukcióját tenné lehetővé. Az ott lévő két részlegünket, a térkő-gyártást, és a drótfonást áthelyeztük e miatt a Kommunális csoport telephelyére. A pályázatok megjelenését az I-III. negyedévre várjuk, és a fent említett célkitűzéseinket szeretnénk a 100 %-ban támogatott forrásból megvalósítani.

 

Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a közterületekre, félreeső helyekre hordott szemét„bántsa az Önszemét is”!Az illegális szemétlerakókkal, rongálókkal szemben a környezetünkre, településünk tisztaságára, rendezettségére csak együttes erővel ügyelhetünk, vigyázhatunk. Köszönjük segítségét, odafigyelését.

 

Szeretném a szervezőknek, közreműködőknek, egyesületi tagoknak, helyi alkotóinknak, intézményeknek, munkatársaimnak megköszönni a márciusi rendezvényeinken nyújtott értékes segítségüket, amellyel hozzájárultak programjaink sikeréhez. A Borbarátkör színvonalas jubileumi rendezvényei szintén elismerést érdemelnek. Gratulálunk.

A helyi alkotók tavaszi képzőművészeti tárlatafolyamatosan látogatható a Művelődési Házban, nyitvatartási időben.

Áprilisi rendezvényeinka következők:

 • 2019.04.11. Költészet Napja

 • 2019.04.15. Húsvéti játszóház

 • 2019.05.01. Sportmajális: Sokolovac – Böhönye futballmérkőzés

 

Jézus feltámadása hozzon nekünk örök békét és tiszta szeretetet!”

Áldott, békés Húsvéti Ünnepeket kívánok!

 

Böhönye, 2019.03.22.

Üdvözlettel:

 

Zsoldos Márta Piroska

polgármester

 

 

Pályázatkereső

 

www.pafi.hu

Közadatkereső

Joomla template by ByJoomla.com