Cikkek

 

Tisztelt Hölgyem / Uram!

 

Már több mint 1,7 millió honfitársunk kapott oltást Magyarországon. Hazánk az uniós országok beoltottsági sorrendjében Málta után a második helyen áll. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy jelenleg ötféle vakcinával zajlik az oltás. Az elmúlt napokban két újabb oltóanyagot engedélyezett a magyar gyógyszerészeti hatóság (CoviShield, CanSino vakcinák). Ezekből néhány hét múlva érkezhetnek az első szállítmányok.

A járvány harmadik hulláma erőteljesen terjed. A vírusfertőzés súlyos lefolyásának életkoruknál fogva leginkább az idősek kitettek. Ezért az oltási programban elsőbbséget élveznek. A regisztrált 65 év felettiek 65%-a már megkapta az oltást, a többiek is hamarosan sorra fognak kerülni.

Különösen fontosnak tartjuk, hogy idős honfitársaink minél hamarabb megkapják a védettséget. Ennek érdekében minden olyan 65 év feletti állampolgár, aki még nem regisztrált az oltásra, postai úton újra megkapja a regisztrációs lapot. (Interneten is lehet regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon.)

Kérjük, amennyiben van olyan családtagja vagy ismerőse, aki még nem regisztrált az oltásra, biztassa arra Ön is, hogy tegye meg! A vakcina életet ment.

Tisztelettel:

Koronavírus Tájékoztatási Központ


 

Tisztelt Böhönyei Lakosok!

 

A kormány kijárási korlátozást léptet életbe március 28-tól április 11-igMagyarország egész területére.

 

  • Lakóhelyeket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni

 

  • Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek.

  • Nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani.

  • Az idősebb emberek csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat és piacokat

  • ebben az időszakban mások ezeket a helyeket nem látogathatják.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 1. § (1) bekezdésétől eltérően szabálysértést követ el, aki az e rendeletben meghatározott korlátozó intézkedést megszegi.

 

A Szabstv. 11. § (1) bekezdésétől eltérően az (1) bekezdés szerinti szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezerf orint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

 

Tisztelettel kérjük az intézkedések betartását és vigyázzunk egymásra!

 

Böhönye, 2020.03.27.

 

 

Böhönye Község Önkormányzata

 

 

Subcategories

Pályázatkereső

 

www.pafi.hu

Közadatkereső

Joomla template by ByJoomla.com