Cikkek


 

Augusztus 20. Államalapító Szent István ünnepe

 

Mint minden évben, idén is a Római katolikus templomban került sor az Államalapító Szent István tiszteletére rendezett megemlékező ünnepségre. Az ünnepi ökomenikus szentmise kenyérszenteléssel ért véget, majd a Magyarok Nagyasszonya Kórus összeállítását hallgathattuk meg. A Füred Rock Színkör verses, zenés előadása színesítette a rendezvényt, amely az elismerő címek átadásával zárult

Read more: Augusztus 20. Államalapító Szent István ünnepe

 


 

Búcsúest a Pitypang Lakásotthonban

 

 

Július 18-án délután izgatottan, de annál nagyobb szeretettel vártuk az erdélyi vendégeket. A lakásotthonban élő gyerekek segítettek töki pompost sütni, teríteni.

Az erdélyi gyerekeket és kísérőiket egy dallal (Tábortűz) és Janus Pannonius soraival köszöntöttük. Szomszédaink is átjöttek a vendégfogadásra. Sokféle sütemény – amely munkatársaim ügyességét dicséri – és gyümölcs is került az asztalra.

Read more: Búcsúest a Pitypang Lakásotthonban


 

ILLÉS-NAPI BÚCSÚ ÉS FALUNAP

 

 

Böhönyének igazából nincsenek népszokásai, népviselete, korán polgárosodott település. Kevés megtartott hagyományai is elkoptak, ilyen volt az Illés-napi búcsú, amikor összegyűlt a falu népe, együtt ünnepeltek a rokonokkal, vendégjárás volt a családoknál. Idővel ez a szokás eltűnt, ezért gondoltunk arra, hogy az idei falunap időpontját áttesszük Illés napjára és felelevenítjük a régi búcsúk hangulatát. Pörögtek-forogtak a ringlisek, a levegőben finom ételek illata terjengett, a gyerekek légváraztak, lovagoltak, lufival, vattacukorral futkostak. Főzőversennyel kezdtük a napot, hogy az elkészült étkekből az érkezőket megvendégelhessük.

Read more: ILLÉS-NAPI BÚCSÚ ÉS FALUNAP


 

Látogatók a testvértelepülésről

 

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy Július 13- 19-ig vendégül láthattuk a testvértelepülés 15 gyermekét és 3 felnőtt kísérőit.

Fogadásuk az iskolánk étkezdéjében történt, ahol finom vacsorával vártuk őket. A kölcsönös üdvözlés után Gyimesvölgyi Klára egy szép gyimesi népdallal örvendeztetett meg bennünket, majd a gyerekek és kísérőik elfoglalták szállásaikat a családoknál.

Read more: Látogatók a testvértelepülésről


 

"ILLÉS-NAPI KIÁLLÍTÁS” – helyi alkotóktól

 

 

A képzőművészeti kiállításon a művészetek sokfélesége képviselteti magát: festmények, rajzok, gobelinek, szőttesek, hímzések, horgolások, faragások. Az általunk összegyűjtött anyagot Biró Attiláné rendezte össze. Az alkotók Böhönye szülöttei, vannak közülük olyanok is, akik első ízben mutatkoznak be. Köszönetet mondunk nekik, hogy alkotásaikat rendelkezésre bocsátották: Biró Attiláné, Fejes Józsefné Kosztrics Piroska, Géczi Lajos, Dr. Hajdu Enikő, Horváth Józsefné Lengyel Mária, Lukács Ferencné, Nagyné Kollár Irma, Németh Imre, Németh Imréné, Szente Barbara, Tóth Ákos, néhai Tóth Mihály

Ez a kiállítás a Szociális Alapszolgáltatási Központ kiállítótermébentekinthető meg ugyancsak szeptember 5-ig

 

Subcategories

Pályázatkereső

 

www.pafi.hu

Közadatkereső

Joomla template by ByJoomla.com